Tuotearvio: Kohti langatonta maailmaa

25.10.2016 07:17

samsung iconx kuulokkeet tuotearvio langaton 2016

Olen jo pitkän aikaa halunnut siirtyä täysin langattomiin kuulokkeisiin. Siis ei peläkstään bluetoothiin, vaan että molemmissa korvissa olisi ihan täysin itsenäiset kuulokkeet. Samsung julkaisi Gear IconX -kuulokkeet, ja ne oli lähes tulkoon suora vastaus tähän ongelmaan.

Langattomia kuulokkeita on sen jälkeen tullut kuin sieniä sateella, mutta päätin kuitenkin ottaa nuo Samsungit, koska uusi Note 7 oli myös tilattuna, ja ajattelin niiden käyvän kivasti yhteen. Nooooh, kaikki tietää miten sen noten kanssa sitten kävi - koko roska vedettiin markkinoilta koska niitä räjähteli ihan huolella.

Tilasin tuotteen eräänä torstaisena aamuna ennen seitsämää nuo kuulokkeet, ja meinasin että Gigantti saisi vauhdilla tavarat postiin. No, sekään ei mennyt kuin strömsössä, joten jouduin pakettia odottelemaan gigantin puolesta viisi päivää ja siihen vielä postin oma kuljetus, joka sekin kesti sitten vielä mukavasti. Olisi jo tässä kohtaa pitänyt vaan perua koko tilaus, koska meni niin reisille joka osa-alueella koko tilaus. Olisi pitänyt tietää että tuote on täysin keskeneräinen, ja tuntuu että ihan oikein kunnon käytännön ongelmia löytyy. En tiedä onko tuota testattu koskaan käytännössä.

Laite itsessään on upean näköinen, sitä on kiva käyttää, pysyy mukavasti korvissa. Akun kesto oli kaikissa arvosteluissa kerrottu erittäin alhaiseksi, mutta en ajatellut että tuon latauskotelon käytön kanssa oli vielä ongelmia. Nimittäin. Kun käytän kuulokkeita kahtena päivänä, noin 20 minuuttia aamulla ja 20 minuuttia iltapäivällä, pidän väliajat niitä kotelossa, niin kolmantena aamuna akku laitteista sekä latauskotelosta on syöty tyhjäksi. Jos kotelon pitäisi ladata kuulokkeet 2 täyttä kertaa, jäädään siitä kyllä hyvin pitkälti.

Sama jos kaikki kolme (kuulokkeet+kotelo) on ladattu täyteen, kolme-neljä päivää ja kaikki ovat taas tyhjänä. Se on valtavan iso miinus. Täysi langattomuus jäi kyllä tällä kertaa kokematta siinä mielessä missä itse haluaisin, mutta tällä mennään.

Ehkä joskus!

Gear IconX

Samsung Gear IconX

Kuulokkeet ovat kevyet ja pysyvät päässä kivasti kun oikea kokoonpano siivekkeitä ja kuulokkeen korvanuppeja löytyy. NIiden paikalleen asettaminen on suhteellisen helppoa, mutta on pientä näpertämistä. Sovellus kannattaa ladata puhelimeen, koska ilman sitä ei laitteen yhdistäminen puhelimeen tunnu onnistuvan. Samsungin luureissa Gear -softa löytää itse sopivat lisäosat softalle, muissa laitteissa pitää itse osata ladata oikeat lisukkeet.

Vielä en ole päässyt kokeilemaan juoksemisessa miltä tuntuvat, ja miten sykemittaus itsessään toimii, mutta kävelyssä musiikin laatu on riittävää, tosin joskus vähän basso saisi olla kovemmalla. Lisäominaisuuksista Ambiend sound -asetus tarjoaa mahdollisuuden kuulla ympärillä olevat äänet musiikin yli - nämähän omalla tavallaan blokkaavat äänet tosi kivasti, niin sitä on hyvä käyttää jos on kanssakäymisissä jonkun kanssa. Tuulisella säällä sitä ei kannata pitää päällä, tuuli vaan viheltää korvissa.

Puolentoista tunnin akkukestoon en ole vielä kertaakaan päässyt. Tosin omat salitreenit kestävät sen puolisen tuntia, joten siihen ei ehkä näillä tarvii päästäkkään. Sisäänrakennettuun muistiin olen siirtänyt BodyStepin biisejä, jotta niitä voisin kuunnella ennen tuntia, mutta sisäistä muistia käytän itse todella harvoin. Olen sitä kokeillut. Kyllä se bluetooth -äänentoisto suoraan puhelimesta on se ensisijainen käyttökohde.

Olen jakanut tätä arviointia muutamaan alikohtaan, ja availen niitä tässä seuraavaksi. Mutta sitä ennen. Suosittelisinko laitetta? En todellakaan. Kannattaa odottaa ehkä seuraavaa versiota, ja tuon parisen sataa voi käyttää johonkin paljon järkevämpään. Nämä ovat hyvä yritys, mutta ei missään nimessä edes tyydyttävä ratkaisu langattomuuteen.

Ostopaikka

Gigantti

Akkukesto

Akkukesto

Akkukesto näin pienissä laitteissa oli oletettavastikin huono. Ja kaikissa arvioissa huomautettiin sen olevan maksimissaan 1,5 tuntia Bluetooth -kuuntelua. En ole pettynyt siihen puoleen, koska osasin odottaa jotain sen suuntaista. Kuitenkin suurimman haasteen aiheuttaa se, että kun laite on latauskotelossaan, saattaa kuulokkeiden akku tyhjentyä mystisesti. Se on varsin ikävä huomata aamulla liikkeelle lähtiessä että kuulokkeet ovat tyhjät.

Mitä todennäköisemmin tämä on korjattavissa joko ohjelmistopäivityksellä tai laitteiden nollaamisella, en oikein osaa sanoa. Mutta nähtäväksi jää. Käytin laitteen jo kertaalleen huollossa tämän asian suhteen, ja sain laitteen tänään takaisin - kosketuspinnat puhdistettuna. Eli itse ongelmaan ei oltu huollossa puututtu mitenkään. Mitä todennäköisemmin saan viedä nämä vielä uudestaan huoltoon. Mutta ainakaan tähän asti kuulokkeet ovat ollut pettymystä toisen perään. Todella harmi. Jos olisi ylimääräistä, haluaisin päästä ihan ehdottomasti testaamaan Jabran vastaavaa laitekokonaisuutta.

Päivitys 2.12.

Laite on nyt toista kertaa huollossa, ja huollolta tuli vastaukseksi, että laitteen ongelmat ovat itseasiassa ominaisuuksia - Kuulokkeet pysyvät jatkuvasti päällä, myös ollessaan latauskotelossa, ja näin ollen kuluttavat virtaa koko ajan. Akku kestää sen maksimissaan 2 päivää, joten joka toinen päivä on hyvä ladata sekä kotelo että kuulokkeet.

Käyttöönotto

Käyttöönotto ja päivitys

Samsung on tehnyt erittäin hienoa työtä laitteiden käyttöönoton kanssa. Asennetaan vaan ohjelma puhelimeen, kuulokkeet korville, ja homma bueno. Suurin ongelma käyttöönotossa taitaa olla se, että vaatii aina tuon ohjelman käyttöä puhelimessa, joka taas hankaloittaa asetuksien muuttamista, esimerkiksi sitä, mistä musiikkia kuunnellaan. Nämä on myös ohjelmistopäivityksellä korjattavissa, joten ehkä tälle ollaan jossain vaiheessa jotain tekemässä. Kuulokkeiden päivitys onnistuu näppärästi tietokoneelle asennettavalla sovelluksella, samalla musiikki myös siirretään kuulokkeisiin.

Kuulokkeet löytyvät itsenäisinä levyinä kun kytke tietokoneeseen latauskotelon. Se on vähän hämmentävä, mutta ohjelmisto hoitaa kuulokkeisiin musiikit näppärästi.

Ulkonäkö

Ulkonäkö

Tämä on erittäin hyvä suunta, tykkään valtavasti. Gear IconX näyttää sopivan futuristiselta omaan makuun. Varmasti joku voi olla eri mieltä. Mutta mukavasti näiden kanssa saa ainakin keskustelua herätettyä. Kuulokkeiden lisäksi myös latauskotelo on todella kaunis. Yleensä kun ottaa kotelon esiin ja näyttää sitä jollekkin, ilmeet ovat hämmentyneitä.

Loistavaa.

Äänenlaatu

Äänenlaatu

Äänenlaatu on siedettävän hyvä, joskus kun kuuntelee musiikkia kovemmalla, saattaa esiintyä paljonkin särinää ja bassottomuutta, mutta muuten olen ihan tyytyväinen äänenlaatuun. Välillä joutuu (akun mystisestä loppumisesta johtuen) kuuntelemaan muilla kuulokkeilla, ja lähes järkyttyy miten paljon paremmalta muilla laitteilla äänentoisto on. Mutta ottaen huomioon laitteen koon ja täydellisen langattomuuden, paljon annetaan anteeksi.

Kirjaudu sisään