100% Jumppahullu

02.05.2017 09:55

yrittäjä jumppahullu jumppahullukoodaa 2017 toukokuu

Tämä on asia, joka on ollut jo pitkään mielessä, ja aikomuksessa. Kuitenkin jostain syystä en ole uskaltanut tehdä liikettä jättäytyä yrittäjäksi aikaisemmin. Sanotaanko niin, että jostain syystä huhtikuun alussa tuli sellainen olo, että joku suurempi yritti ilmaista että nyt olisi hyvä hetki!

Sellaisia fiiliksiä ei ole kyllä aikaisemmin ollut, ja mikä sitten ikinä liekään syy, että nyt sellainen tuli. Olin vaihtamassa työpaikkaa, ja uudessa paikassa hommat eivät tuntuneet loksahtavan kohdalleen oikealla tavalla. Vaikea selittää. Noh, joka tapauksessa, olin ennen työpaikan vaihtamista viikon "vapaalla", ja sain jo sen aikana paljon mietittyä asioita, laskettua kannattavuuksia yms. Ja itseasiassa ne laskelmat ja tunnelmat takaraivossa uskalsin tehdä päätöksen jota en ainakaan vielä ole katunut.

Jättäydyin yrittäjäksi

Hauska faktahan on, että moni on luullut että olen työllistänyt itse itseni jo pidempään, mutta näinhän se ei ole. Kymmenisen vuotta olen ohjannut ryhmäliikuntaa ja koodaillut sivutoimisena, tosin toiminimellä on ikää jo 15 vuotta. Ylä- ja alamäkien jälkeen toiminimi on kuitenkin jatkanut aina rinnalla. Ja ainahan se on vähän hotsittanut että jos vaikka pystyisi tekemään itselleen töitä. On kuitenkin paljon asioita, joita sivutoimisena ei pysty tekemään.

Palaute asiasta on ollut erittäinkin positiivista. Olin jopa lähes hämmentynyt, kun ilmoitukseni jäädä yrittäjäksi sai niin paljon reagointeja facebookissa. En kyllä tiedä miksi olen hämmentynyt, mutta ehkä odotin enemmän jotain negatiivista kommentointia tai jotain. Tähän mennessä negatiivista on tullut todella vähän, sitä on tullut, mutta ihan minimaalisesti. Ehkä sitä kuitenkin odotti jotain vähintäänkin asiaa kyseenalaistavaa, jotta olisi voinut taas perua suunnitelmansa, ja mennä "rahan kiilto silmissä" eteenpäin.

No en mennyt.

Oma napa..

Tämä on ehkä tietyllä tavalla itsekkäin päätös pitkään aikaan. Olen monena vuonna aikaisemmin sanonut sitä, että haluaisin ehdottomasti antaa enemmän aikaa itselleni, ja olla rennompi, päättää enemmän omista asioista, ja sitten taas jatkanut tukka putkella töiden vääntämistä. Työviikot ovat olleet 75-85 tuntisia, joskus jopa yli yhdeksänkymmentä tuntia on näkynyt tuntilaskurissa. Se on huolestuttavaa, mutta samalla en ole vaan tajunnut tätä asiaa. Siis tiukkaa on tehnyt. Siis aivan hysteerisen tiukkaa. Mutta kuten varmaan arvata saattaa, sitä ei halua myöntää itselleen kuinka äärirajoilla ollaan menty.

Nyt otan iisisti, mutta samalla teen töitä hyvällä tahdilla. Toki aikaisempaan verrattuna iisisti on aika helppoa ottaa. Olen nyt jo saanut työtunnit viikossa huomattavasti järkevämpään, ja tavoite on jatkossa että pääsisin sellaiseen "tavalliseen" työmäärään. Toki jumpat ovat vähän extraa, mutta enää ei tarvitse tehdä sitä 40 tuntia viikossa PLUS kaikkea mitä aikaisemmin on pitänyt tehdä sivutoimisena.

Hyvä fiilis

Se on se tärkein. Oma fiilis on hyvä. Nukun paremmin kuin koskaan. Jaksan paremmin kuin koskaan. Ja mulla on hauskaa. Omasta mielestä hymyilen enemmän kuin aikaisemmin, ja mikä tärkeintä. Nautin siitä mitä teen. Opin jatkuvasti uutta, uskallan opetella uutta koska voin käyttää niitä jatkossa aikaisempaa paremmin projekteissa joita teen.

Mitä Jumppahullu tekee?

Se on kysymys, joka todella monella tuntuu olevan mielessä ensimmäisenä. Jumppahullu on yritykseni nimi, enkä ole sitä vaihtamassa vaikka päätoimiala on ehkä jatkossa enemmän koodaamisen ja konsultoinnin puolella kuin jumpissa. En kuitenkaan jätä jumppia pois. Ehkä otan rinnalle sivutoiminimen, jotta asiat eivät olisi ihan näin hankalasti selitettävissä, mutta se on sitten kaiken tämän muun ohella. Itseasiassa taidankin tässä nyt laittaa sen sivutoiminimen tilaukseen saman tein, jotta homma lähtee toimimaan sitten kun on sen aika.

Lähisoftaa Salosta

Umbraco, avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä, jolla teen jatkossa kaikki kotisivuprojektit. Opiskelen jatkuvasti sitä, miten järjestelmä toimii, ja miten sen kanssa pystyn tekemään sivustoja sekä palveluita aikaisempaa paremmin.

Microsoftin koodausteknologiat, SQL Server, Visual Studio, C#, MVC, .Net Core. Mukavia höpöhöpöjä, jos et ole alalla töissä, mutta ne jotka tietävät, tietävät. Minähän olen koodannut monen monta vuotta, olen tehnyt aina koodausprojekteja töiden ohella, joten olen joutunut opiskelemaan itse sekä taustajärjestelmien tekemiset että käyttöliittymät.

Palvelinarkkitehtuuri, Windows Server 2000+, johtuen edellisestä, olen myös itse joutunut opiskelemaan paljon palvelinten kanssa toimimista. Sen takia Jumppahullulla on Lounean palvelinhallissa omat palvelimet, joita ylläpidän jatkuvasti. Näiden kanssa saan aikaiseksi erittäin paljon, ja saan pidettyä esimerkiksi Umbraco -saittien kuukausimaksut suhteellisen pienenä.

UX - käyttöliittymä ja käytettävyys. Asia, joka on ollut jo pidemmän aikaan lähellä sydäntä. Käyttöliittymien suunnittelu ja siinä ohella myös järjestelmien käytettävyyden miettiminen. Miltä softa tuntuu ja miten sitä käytetään. Asiat ollaan opittu kantapään kautta, mutta pikku hiljaa timantti alkaa hioutumaan.

UI teknologiat, Javascript, AngularJS, KnockoutJS, Bootstrap, CSS3, HTML5. Taas hirvittäviä sanoja, mutta näillä pääsee pitkälle koodaamispuolella.

Jo pelkästään koodaaminen on asia, jossa pystyn olemaan mukana. Joko osana tiimiä tai tehdä projektia yksittäisenä tyyppinä. Mutta näiden lisäksi kaikenlainen konsultointi näihin liittyen. Olen viimeiset vuoteni tehnyt töitä ohjelmistoarkkitehtina, joten voin haastaa tai antaa neuvoja tarvittaessa asioista.

Ryhmäliikuntaa, henkilökohtaista valmennusta, luentoja, juontoja

Jotta ei päästä liian helpolla, koodaamisen lisäksi myös liikunta-alan asiat hoituvat. Ryhmäliikuntaa ohjaan jatkossakin, sen lisäksi minulta saa treeniin ja ravintoon valmennusta, sekä luentoja hyvinvointiin yms. liittyen. Ja näiden lisäksi pyrin pääsemään tekemään juontoja erinäisiin tapahtumiin.

 

--

 

Nyt meinasin jatkaa työpäivää! Mahtavaa viikkoa kaikille!

Kirjaudu sisään